Forside Modemagasiner Mode blogs Mode butikker Blog

Festkjoler til alle anledninger

Festkjolen er et absolut must have for enhver kvinde. Selv er jeg en decideret kjolepige, som kun ejer ét par bukser, der sjældent kommer ud af skabet. Til gengæld er min garderobe proppet med nederdele og kjoler i alle afskygninger, der egner sig både til hverdag og fest.

Men selv hvis man ikke er en kjolepige som mig, så er festkjolen et af de items, man som kvinde bare ikke kommer uden om. For hvert år kommer der fester, hvor det eneste rigtige tøjvalg er kjolen. Eksempelvis er festkjolen uundværlig til sommerens cocktailparties, til bryllupper, nytårsfester og meget andet.

En af denne sæsons store tendenser er, at der skal masser af farver på festkjolen. Den mønstrede maxikjole er super fin til en uhøjtidelig sommerfest. Det samme er festkjolen med metallic look, når der virkelig skal skrues op for eksklusiviteten.

Guldkjolen er virkelig god til at fremhæve den sommerbrune kulør, hvilket gør den til et oplagt valg til sommerfesterne. Hvilken festkjole man skal vælge, afhænger dog i høj grad af personlig stil og ikke mindst anledningen, hvor kjolen skal bruges.

Mine foretrukne festkjoler

Heldigvis behøves festkjoler ikke være lig med lange tunge satinrober. Eftersom jeg ikke er særlig høj, kan jeg let "drukne" i de store rober. Derfor sværger jeg til det mere enkle festlook med en lang stramtsiddende kjole eller en elegant kort sag - især om sommeren og til de lidt mindre formelle fester.

En absolut klassiker er den lille sorte kjole, som aldrig går af mode. Den er et tidsløst valg, og derfor er den et den et klart must i garderoben. Min garderobe gemmer på både lange og korte udgaver af den klassiske sorte sag.

Men selvom den sorte kjole er et sikkert hit, er den ikke nødvendigvis det mest opsigtsvækkende valg. I år er pastelfarver som mintgrøn og lyserød rigtig hotte til sommerens festkjoler. Selv har jeg fundet en ærmeløs plisseret maxikjole i mintgrøn, som jeg vil bruge til min venindes sommerbryllup.

Kjolen vil jeg kombinere med pumps i nude og en boxy blazer om aftenen. Og om dagen vil jeg nøjes med at pryde armene med en række fine armbånd. Looket er enkelt men super stilet - og jeg fuldender det selvfølgelig med en læbestift i en lyserød skinnende farve, så pastellerne virkelig kommer i centrum.

Til sommerens lidt mere uformelle fester har jeg udstyret garderoben med flere korte festkjoler. Jeg er særligt glad for min nye røde bandeau kjole, som har et kort forstykke og et langt afrundet bagstykke, som giver denne festkjole et eksklusivt twist. Jeg styler kjolen med et par grove platform stiletter, som er gode at danse i, og som giver det pæne look lidt rå kant.

Kjoler skal da købes på nettet!

Shopping er en fantastisk beskæftigelse! Men det største og bedste udvalg af fantastiske festkjoler finder du på internettet. Her findes et hav af gode og brugbare online shops. Hvis du er til det ekstravagante festlook, findes der mange fantastiske festkjoler på www.jjshouse.com/da.

Selv er jeg vild med sider som www.topshop.com, der byder på et virkelig stort udvalg af skønne og anvendelige festkjoler. Og endelig er www.hm.com rigtig god, hvis du vil finde super fine festkjoler til budgetvenlige priser.

Fra bloggen

Gode danske studiemagasiner...
Læs mere
I Danmark har vi lang tradition for mode og design til boligen...
Læs mere
Det danske Computerblad "Komputer for alle" er lidt af en legende for de fleste...
Læs mere
Garderoben er blevet unisex. Hvis ellers størrelserne var de samme, ville vi kunne dele..
Læs mere
Festkjolen er et absolut must have for enhver kvinde. Selv er jeg en decideret kjolepige..
Læs mere
Bladguiden har fundet frem til fem eksempler på nye danske tiltag inden for modens verden..
Læs mere
Bladguiden.dk E-mail: kontakt@bladguiden.dk