Forside Modemagasiner Mode blogs Mode butikker Blog

Danske tendenser: Unisex mode

Februar måneds Københavnske modeuge viste måske nok en tendens, der omfavner 70’ernes bløde bohemestil. Bestemt en trend som følger os ind i foråret og sommeren.

Ikke desto mindre peger de fleste pile i den modsatte retning. Skandinavisk stil er minimalisme på højt plan. Det er en anelse androgynt. Og det er sammensmeltningen af de to køn. Unisex er den mest fremtrædende tendens på de danske gader og stræder.

Mens mænd trækker i de, førhen, feminine skinny jeans, hopper kvinder gladelig i et par løse Levi’s. Sweatshirten er allemandseje, og kvinder som mænd sætter den bløde trøje øverst på listen over deres absolutte yndlingsgenstande. Læderjakken er endnu en ting, kønnene deler imellem sig. Og Oxford skjorten… For fyrenes vedkommende i et passende fit og for pigerne gælder reglen om jo mere oversize jo bedre.

Garderoben er blevet unisex. Hvis ellers størrelserne var de samme, ville vi kunne dele tøj med vores bedre halvdele. Og det stopper ikke her. På skosamlingen ses der tit to par af hver slags, en fin lille størrelse 37 og en passende 43. Skoene er ens, det er blot størrelserne, der varierer.

Indtoget af rå støvler og nydelige boots

Når talen falder på unisex støvler er der to muligheder. Biker boots er et rå valg, der emmer af motorcykel-kultur og læderjakker. Kvinder som mænd trækker gladelig i et par lave støvler med spænder. Til slim fit jeans hos fyrene og som supplement til nederdelen for pigernes vedkommende.

Den anden mulighed er de såkaldte Chelsea boots. Flade, ankelhøje støvler i glat læder med elastik i siderne. Inspireret af den hippe London bydel er det støvlerne til begge køn. Enten i den klassiske brune ”ridestøvle” udgave eller i sort. Perfekt til et look bestående af jeans og skjorte.

Herreinspirerede flade og sporty sneakers

Når skosamlingen skal være unisex er der yderligere to muligheder. Den lave brogue sko – en herresko i hul-mønstret læder og med grov sål – er i den grad populær. Piger sætter skoen til et par velsiddende, stumpende herrebukser og feminin silketop, mens fyrene matcher skoene med jeans og sweatshirt.

Slutteligt skal sneakers selvfølgelig nævnes. Sneaker’mania har i den grad indtaget modeverdenen, i særdeleshed den minimalistiske, skandinaviske stil. En sko der i dén grad er unisex, og hvor populære Nike og Adidas modeller nu laves til begge køn. De sporty sko er inkarnationen af denne danske tendens.

Et online univers af unisex skomode

Unisex tendenserne er lette at shoppe online. Priser og udvalg på sko og støvler varierer alt efter, hvilken butik der besøges. Men skal bikerstøvlerne, et par Chelsea boots, brogue sko eller endnu et par sneaks finde vej til samlingen, er disse fem online butikker gode steder at starte:Sarenza.dk

En online, fransk skobutik. Hos Sarenza bugner ”hylderne” med sko og støvler til enhver, der er på jagt efter en opdatering af samlingen.

Her findes nutidens tendenser på prislejer, alle kan være med på.

Find støvler fra Sarenza herKatoni.dk

Den danske shoppingportal har et enormt udvalg af støvler.

Ideen bag portalen er at samle mange online shops på ét sted, og søgningen foretages derfor blandt et utal af butikkers udvalg og på alle prisniveauer.

Find støvler fra Katoni herZappos.com

Zappos er en amerikansk skoshop, der udemærker sig på et stort udvalg af sko til rigtig fornuftige priser.

Find sko fra Zappos herSpartoo.dk

Endnu en franskmand i samlingen. Spartoo har kun sko på menuen, og herinde findes sko, som ikke umiddelbart findes andre steder.

Og strammer økonomien er det altid muligt at finde masser af nedsatte varer på siden.

Find sko fra Spartoo herBrandos.dk

Den førerende online skobutik i Norden. På Brandos er udvalget af sko stort og priserne fornuftige.

Find sko fra Brandos herFra bloggen

Gode danske studiemagasiner...
Læs mere
I Danmark har vi lang tradition for mode og design til boligen...
Læs mere
Det danske Computerblad "Komputer for alle" er lidt af en legende for de fleste...
Læs mere
Garderoben er blevet unisex. Hvis ellers størrelserne var de samme, ville vi kunne dele..
Læs mere
Festkjolen er et absolut must have for enhver kvinde. Selv er jeg en decideret kjolepige..
Læs mere
Bladguiden har fundet frem til fem eksempler på nye danske tiltag inden for modens verden..
Læs mere
Bladguiden.dk E-mail: kontakt@bladguiden.dk