v
Forside Modemagasiner Mode blogs Mode butikker Blog

Studiemagasiner

2 piger i klasselokale

I denne artikel har vi valgt at fokusere på danske studiemagasiner som primært er målrettet universiteterne og de længerevideregående uddannelser i Danmark.

Som studerende i Danmark er studietiden ofte præget af lange undervisningsdage og en høj grad af hjemmearbejde - for at gøre studielivet lidt nemmere udgiver universiteterne de såkaldte studiemagasiner.

Studiemagasiner udgives på alle danske universiteter med den prisværdige hensigt at gøre det nemmere for studerende at finde oplysninger omkring deres studie, faglige og sociale begivenheder/arrangementer, samt nyheder som kan have væsentlig betydning for forhold som SU, karriere, studiejob og job efter endt uddannelse.

Vi har skrevet denne artikel til dig, som studerende, som enten skal til at begynde på dit studie eller blot ønsker at vide mere om hvilket studiemagasin dit universitet tilbyder.

Der findes på nuværende tidspunkt seks universiteter i Danmark, som udgiver studiemagasiner, og nedenfor vil vi præsentere dig for en oversigt over dem og det studiemagasin de tilbyder dig som studerende.

Københavns Universitet

På hovedstadens universitet hedder studiemagasiner "Uniavisen" eller "The University Post". Det er et kritisk studiemagasin som både er målrettet de studerende og de ansatte ved Københavns Universitet.

Det redaktionelle indhold bliver primært skrevet på dansk, men der findes også en engelsk oversættelse på internettet af det udgivne indhold. Uniavisen udgives seks gange årligt på papir.

Læs mere på https://uniavisen.dk/

Aarhus Universitet

På Aarhus Universitet bliver studiemagasinet Delfinen udgivet og det er fuldstændigt gratis. Indholdet er centreret omkring studenterliv, natteliv, kulturliv og byliv.

De publicerede artikler bliver skrevet af de studerende selv og har generelt i højt informativt og faktuelt niveau.

Læs mere på https://delfinen-magasin.dk/

Syddansk Universitet

På Syddansk Universitet hedder studiemagasinet RUST og fokus er meget skarpt rettet imod studielivet på SDU, primært det rent faglige omend der også er en del artikler om de sociale begivenheder og arrangementer.

RUST bliver udgivet otte gange årligt og via deres hjemmeside kan du dagligt læse artikler om studielivet på campus, samt spændende portrætter, overraskende reportager og studenterpolitiske artikler.

Læs mere på http://www.rustonline.dk/

Aalborg Universitet

Agenda er de studerendes magasin og studieblad på Aalborg Universitet. Deres redaktion bestående af frivillige skribenter, fotografer og korrekturlæsere som forsyner deres læserne med studierelevant og samfundsrelevant indhold.

Læs mere på https://agenda.studentersamfundet.aau.dk/

Danmarks Tekniske Universitet

På Danmarks Tekniske Universitet kan du som studerende abonnere på studiemagasinet Dynamo. Dynamo er en faglig publikation som blandt andet handler om energiforsyning, klimaforandringer, produktivitet og innovation.

Du kan læse mere på http://www.dtu.dk/Om-DTU/Nyheder-og-presse/Dynamo

Copenhagen Business School

På Copenhagen Business School hed studiemagasinet i en årrække CBS Students, men fra maj måned 2017 blev det overtaget af CBS Wire som nu tegner sig for studienyheder og studiejournalistik på dette universitet.

CBS Wire skriver på engelsk eftersom en stor del internationale studerende er indskrevet på CBS.

Læs mere på http://cbswire.dk

Studiemagasiner og studiejob

Ifølge Studiezone.dk er de lokale studiemagasiner en god indgangsvinkel til studiejob og videre brobygning til fremtidens karrieremuligheder.

Studiezone.dk har undersøgt i hvor høj grad både offentlige og private studiejob bliver annonceret i studiemagasiner og det viser sig, at man som studerende med fordel kan abonnere på sit lokale studiemagasin eftersom mange lokale studiejob bliver opslået her.

Studiejob på det lokale universitet bliver næsten altid annonceret i det lokale studiemagasin eftersom ledelsen på universitet ønsker lokale studerende til at besætte studiejob så som tutor, underviser osv.Fra bloggen

Gode danske studiemagasiner...
Læs mere
I Danmark har vi lang tradition for mode og design til boligen...
Læs mere
Det danske Computerblad "Komputer for alle" er lidt af en legende for de fleste...
Læs mere
Garderoben er blevet unisex. Hvis ellers størrelserne var de samme, ville vi kunne dele..
Læs mere
Festkjolen er et absolut must have for enhver kvinde. Selv er jeg en decideret kjolepige..
Læs mere
Bladguiden har fundet frem til fem eksempler på nye danske tiltag inden for modens verden..
Læs mere
Bladguiden.dk E-mail: kontakt@bladguiden.dk